Meteen naar de content
Daarom vinden vrouwen Wingman geweldig!

Daarom vinden vrouwen Wingman geweldig!

Orienteer jij je op dit moment op de meest passende anticoncepetie-methode? De nieuwste condoomvorm kan daar zeker niet in ontbreken. Lees hier het verhaal van Maaike. Zij wil inmiddels niks anders.

Beginnen met anticonceptie

“Op mijn 14e begon ik met anticonceptie. De voornaamste reden was dat ik een vriendje kreeg. Maar het leek me bovendien relaxed om mijn menstruaties te reguleren, dus koos ik voor de pil. Het was een logische keus voor mij omdat mijn moeder ‘m had gebruikt en er tevreden over was.

Dat was ik ook wel, al merkte ik na een tijdje dat ik vaker hoofdpijn had en ook dat mijn libido lager was dan normaal. Ik had het vermoeden dat ik misschien gevoelig was voor de hormonen die er in mijn pil zaten. Op aanraden van de huisarts schakelde ik over op een spiraaltje, met minder hormonen maar de stemmingswisselingen, huilbuien, hoofdpijn en misselijkheid bleven. Dat moest toch anders kunnen? Ik wilde mijn zin in seks terug.”

Switch naar condooms

“Online begon ik veel te lezen over anticonceptie, waaronder ervaringen van andere vrouwen. Zo kwam ik op het idee om het eens een tijdje zonder hormonen te proberen, en besloot ik samen met mijn vriend om voor condooms te kiezen. Dat beviel goed.

Ik weet natuurlijk niet zeker of er een link is met de afwezigheid van hormonen, maar ik weet wel dat ik me stukken energieker voelde. Én ik had meer zin in seks.”

Angst voor een mood killer

“Voordat ik met condooms begon, vroeg ik me wel af of het geen mood killers zijn. Ben je net lekker bezig, moet je een condoom pakken. Eigenlijk wil op het moment dat ik seks ga hebben helemaal niet bezig zijn met andere dingen en onderbroken worden.

Mijn vriend en ik zijn ons gaan inlezen over verschillende soorten condooms en zo kwamen we de Wingman tegen. Dit is een condoom met een soort klipje eraan waaraan je het vasthoudt als het uit de verpakking komt. Dit klipje gebruik je vervolgens mij het condoom makkelijk op de penis zetten en afrollen. Zie hieronder het stappenplan.


Het stappenplan om het Wingman condoom om te doen.

Het mooie is dat je het condoom dus niet met je handen aanraakt en dat het er vrij snel om zit. Het omdoen voelt voor ons daarom niet als een grote onderbreking, wel zo fijn. Inmiddels hebben we ze klaarliggen onder ons bed en is het meestal mijn vriend die ze omdoet.”

Veilig?

“Ik vind dat je seks hebt voor je plezier en daarom moet anticonceptie ook gemakkelijk zijn in gebruik. Condooms zijn in het begin misschien even wennen. Hoewel ik altijd oplet dat het condoom er goed om zit en na de seks check of alles op zijn plaats is gebleven, weet ik nu eigenlijk wel zeker dat het goed om de penis zit.

Ik heb ook nog nooit meegemaakt dat dat niet zo was en dat is zeker een voordeel. Het gebruik zit inmiddels helemaal in ons systeem, en voor mijn vriend en mij is dit een prima oplossing. Hij is zelfs nog enthousiaster dan ik. Inmiddels heb ik al mijn vriendinnen ook deze Wingman-condooms aangeraden.”

Terug naar blog