Erektionsprobleme aufgrund von Kondomen

Eine häufige Beschwerde ist, dass Männer ihre Erektion verlieren, sobald ein Kondom ins Spiel kommt oder beim Sex verwendet wird. Viele Studien zeigen, dass es nicht die hauchdünne Latexschicht ist, die Erektionsprobleme verursacht, sondern der Verlust der Konzentration auf den Sex und den Partner. Wir haben 9 Tipps für Sie, damit Sie Ihre Erektion beim Sex aufrechterhalten können.

9 Tipps für eine bessere Erektion

Er zijn vele oorzaken aan te wijzen voor erectie-problemen. Van mentale gezondheid, tot voeding en je eigen gedrag of dat van je partner. Probeer voor jezelf na te gaan wat het voor jou kan zijn en kijk welke tips voor jou kunnen werken.
  • Gutes Vorspiel: Neem de tijd voor het voorspel, dit is voor beide partners erg prettig. Kies er bijvoorbeeld voor om je partner te verwennen met je handen en/of mond. Het laten genieten van de partner is voor jou ook erg opwindend en haalt de druk af van het stijf-moeten-zijn.
  • Gesunde Lebensweise: Geen stress, voldoende sporten en gezond eten zijn erg belangrijk voor een gezond libido inclusief erectie. Slecht voor je erectie zijn bijvoorbeeld roken en veel suiker eten.
  • Voedingsmiddelen voor een betere erectie: Bananen, noten, zalm, koffie, rode wijn, knoflook en rode pepers. Deze voedingsmiddelen hebben een positieve invloed op de doorbloeding en de testosteron levels. Alles met mate uiteraard, zeker de koffie en de wijn.
  • Zusätzliche Stimulation: Er zijn manieren om de penis of het brein extra te stimuleren, zoals trillende speeltjes, cockringen en erotische films. Dit zijn middelen die met de partner samen kunnen gebruikt. Let op: als je veel en/of harde porno kijkt, kun je ongevoelig worden voor ‘gewone’ seks en hierdoor minder snel en goed opgewonden worden.
  • Posen: De beste standjes voor het behouden van de erectie tijdens de seks zijn het 'missionaris standje' en 'doggy style'. Hierbij is de bloedstroom naar je penis beter dan bijvoorbeeld een standje waarbij de vrouw bovenop je zit.
  • Bewegung während der Erektion: Oefenen om een erectie te behouden kan je doen door te masturberen en telkens even te stoppen, de penis slap te laten worden en weer te beginnen. Focus je op het opgewonden gevoel. Je leert zo controle te krijgen over het krijgen en behouden van een erectie.
  • Die Wahl des richtigen Kondoms: Als je je erectie verliest tijdens de seks met een condoom doordat deze te los zit, te strak, of je er te weinig door voelt, probeer dan een andere maat en/of een ander merk/soort. Veel studies hebben al aangetoond dat met een goed passend condoom het gevoel bijna niet anders is dan zonder condoom. Lesen Sie hier mehr darüber, wie Sie Ihre Kondomgröße bestimmen können.
  • Ehrlich sein über das, was man mag: Doet je partner iets wat je niet prettig vind of waar je je ongemakkelijk door voelt, kan dat ervoor zorgen dat je je erectie verliest. Omgekeerd geldt ook dat als je je partner goed duidelijk maakt wat je lekker vind, diegene veel beter in staat is jouw erectie in stand te houden.
  • Üben, ein Kondom überzuziehen: Als je je erectie verliest bij het omdoen van een condoom is het een goed idee dit te oefenen. Hoe sneller en makkelijker je het condoom om hebt, hoe minder het je zal afleiden.

Vorbeugung von Erektionsproblemen mit einem Wingman-Kondom

Het is de belangrijkste reden dat Wingman is ontworpen - het wegnemen van dat moment van afleiding. Een Wingman kan je sneller en makkelijker aanbrengen, met 1 hand, zonder te kijken of het licht aan te hoeven doen. De 'vleugels' aan het Wingman Condoom zorgen dat je in één beweging het condoom om hebt. Daarnaast is het Wingman Condoom dun, flexibel en zacht waardoor de seks zo natuurlijk mogelijk aanvoelt.
Wir hoffen, Sie können mit unseren Tipps etwas anfangen. Wenn alles nichts hilft, sollten Sie Ihren Hausarzt aufsuchen. Er kann Ihnen helfen, die Ursache herauszufinden und die richtige Lösung zu finden.