Welche Probleme können durch die Verwendung eines Kondoms entstehen?

Gut! Sie benutzen beim Sex ein Kondom! Leider kann es immer wieder zu Problemen kommen, wenn Sie Sex mit einem Kondom haben. Oft sind diese Probleme jedoch leicht zu vermeiden. In diesem Artikel lesen Sie, was die häufigsten Probleme mit Kondomen sind und wie Sie sie lösen können.

  • Der Penis ist nicht steif: Bij een slappe penis zal de penis ‘wegschieten’, door de lichte druk die uitgeoefend wordt op de kop van de penis. De penis moet stijf zijn om voldoende tegendruk te geven tijdens het afrollen. In stijve toestand glijdt het condoom er gemakkelijk omheen.
  • Falsch herum Doe je een condoom verkeerd om, dan is-ie niet af te rollen. Bij een gewoon condoom is dat te zien aan de manier waarop het condoom is opgerold. Bij een Wingman condoom is dit gemakkelijker te zien: het logo op de vleugels moet naar boven wijzen. Dit logo in de vorm van een “w” is duidelijk te zien en te voelen. Mocht je het condoom echter al verkeerd om geprobeerd hebben, dan zul je een nieuw condoom moeten gebruiken om te voorkomen dat door het voorvocht waarmee de buitenkant van het verkeerd om gebruikte condoom in aanraking is geweest, alsnog leidt tot een SOA of ongewenste zwangerschap. Lees hier meer over hoe je een condoom op de juiste manier om moet doen.
  • Das Kondom ist zu groß: Wanneer het condoom in verhouding tot de omtrek van de stijve penis te groot is, zal het afrollen wel lukken, maar zal het condoom vervolgens los om de penis zitten waardoor deze er eenvoudig weer afglijdt. Lesen Sie hier mehr darüber, wie Sie Ihre Kondomgröße bestimmen können.
  • Das Kondom ist zu klein: Wanneer het condoom in verhouding tot de omtrek van de stijve penis te klein is, zal je bij het aanbrengen te veel weerstand ervaren. Lesen Sie hier mehr darüber, wie Sie Ihre Kondomgröße bestimmen können.
  • Bij Wingman condooms kunnen de vleugels losgaan als je niet beide vleugels van je Wingman naar beneden duwt. Als je slechts 1 vleugel vasthoudt, kan het condoom vroegtijdig uit de vleugels gaan. Het naar beneden duwen van beide vleugels van een Wingman kan zowel met 1 hand als met 2 handen.
  • Das Kondom bleibt stecken Bij een gewoon condoom gaat de ring weleens klem zitten onder de eikel, voor het afrollen over de voorhuid en de rest van de penis. Met een Wingman heb je daar geen last van. Om het condoom verder te kunnen rollen kan je het beste het condoom voorzichtig een beetje oprekken met je vingers (daar heb je dus bij voorkeur een extra hand bij nodig, die het tuutje dichthoudt) om het over de drempel te tillen en dan verder af te rollen. Een iets groter of soepeler condoom kan ook helpen. Probeer een aantal merken uit tot je er een hebt die goed werkt.

Was sollte ich tun, wenn beim Sex Reizungen auftreten?

Akute Reizung:
• Kijk of de breedte-maat van je condoom geschikt is voor de omtrek van je erectie. Een te kleine maat condoom kan te veel knellen. Lesen Sie hier mehr darüber, wie Sie Ihre Kondomgröße bestimmen können.
• Het kan zijn dat je allergisch bent voor latex. Voor mensen met een allergie voor latex zijn er kunststof condooms op de markt, voorbeelden hiervan zijn Durex Avanti en Protex Original.

Besorgnis:
• Ga voor de zekerheid naar de huisarts wanneer je om welke reden dan ook bezorgd bent dat jij of je partner toch zwanger of geïnfecteerd is geraakt.