Welche Kondomgröße habe ich?

Kondome gibt es in verschiedenen Formen und Größen. Um den Sex so sicher wie möglich zu halten, ist es wichtig, dass Sie die richtige Kondomgröße wählen. In diesem Artikel erfahren Sie mehr über die verschiedenen Arten von Kondomen und darüber, wie Sie die richtige Kondomgröße auswählen.

Kondome gibt es in verschiedenen Formen und Größen

Het standaard condoom heeft een rechte vorm met een nominale breedte van 52-54 mm. Condooms met een flared model zijn ruimer aan de kop van het condoom. Condooms met een contour model hebben ongeveer de vorm van de penis. Daarnaast zijn er condooms met een dopjes of ribbeltjes structuur, maar dat heeft geen invloed op de maat of vorm.

Der Unterschied zwischen kleinen und großen Kondomen liegt vor allem in der Breite der Kondome, der Breitengröße. Die meisten Kondome haben eine Länge von etwa 20 Zentimetern. Für die meisten Männer ist das mehr als genug. Für großmäulige Männer gibt es jedoch XL-Kondome. Diese Kondome sind nicht nur breiter, sondern auch etwas länger.

Woher weiß ich, welche Kondomgröße ich habe?

De maat en vorm condoom die je nodig hebt, kun je meten. Qua vorm is het een beetje logisch redeneren: is je eikel vrij groot, neem dan een flared model. Zie je in je penis dezelfde vorm als bij het contour model condoom, dan zou die weleens goed kunnen zitten.
Bij de condoom maat kijken we naar de omtrek van de penis in stijve toestand.
Om je condoom maat te meten is het handig dat je meetlint van papier of stof zoekt die je zowel om je penis kan wikkelen als langs je penis kan houden.

Sie messen den Umfang, indem Sie ein Maßband um die Mitte Ihres Penis wickeln, wenn er hart ist, und ihn dann messen. Wenn Ihr Penis nicht überall gleich dick ist, messen Sie den Umfang an der dünnsten und dicksten Stelle Ihres Penis. Für die Länge messen Sie einfach von der Basis bis zur Spitze.

In der Tabelle unten können Sie nachlesen, welche Kondomgröße zu welchem Umfang passt. Größere Größen sind in der Regel auch etwas länger, aber wenn Ihr Penis 20 Zentimeter oder länger ist, müssen Sie darauf achten, dass Ihre Kondome lang genug sind.
Omtrek in centimeter (CM) Condoom maat (nominale breedte)
< = 10cm 47
10 - 11cm 49
11 - 11,5cm 53
11,5 - 12cm 57
12 - 13cm 60
13 - 14cm 64
> 14cm 69

Welche Größe hat ein Wingman-Kondom?

Wingman is verkrijgbaar in de meest voorkomende maat in Nederland: een nominale breedte van 56 mm. Dit is de breedte van het condoom gemeten als het condoom plat op tafel ligt. De meeste standaard condooms in Nederland hebben een nominale breedte van 52-54 mm, dus de Wingman is al iets ruimer en daarmee beter afgestemd op de gemiddelde grootte van de penis van Nederlandse mannen. Deze breedte-maat van 56mm is optimaal geschikt voor een penis met een erectie-omtrek van 11,5 tot 12 cm.

Het is verder ook een kwestie van proberen, net als met kleding. Koop dus een kleine verpakking als je niet helemaal zeker weet welke condoom maat jou het best past. Passen ze niet, geef je ze aan iemand anders.
Wingman is revolutionair vergeleken met traditionele condooms. Wingman heb je letterlijk in een handomdraai om en is ultradun. Dit betekent geen onnodige afleiding tijdens de seks, gemak en ultiem gevoel!

Kondom zu groß?

Heb je het idee dat je condoom te groot is? Een condoom hoort direct op de huid te zitten. Het materiaal is erg rekbaar en stevig, dus het zou als een tweede huid moeten zitten. Het condoom is dan ook het veiligst en prettigst in gebruik; een te klein condoom knelt en kan sneller scheuren, en een te groot condoom beweegt en kan afglijden.
Zit het condoom bij jou (op sommige plekken) losjes? In dat geval is je condoom waarschijnlijk te groot voor je penis. Kijk dus even naar de nominale breedte van het condoom dat te groot voor jou is en bestel de volgende keer een condoom met een kleinere nominale breedte. Naar de lengte hoef je waarschijnlijk niet te kijken, aangezien je een condoom gewoon afrolt tot zover nodig is.