Condooms op een correcte manier omdoen

Een condoom op de juiste manier om je penis aanbrengen is essentieel voor veilige seks. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je een traditioneel- en het Wingman Condoom omdoet.

Stap 1 - Condoom verpakking openmaken

Voor je de verpakking opent, kijk je naar de houdbaarheidsdatum en of de verpakking beschadigd is. Gebruik nooit een condoom waarvan de houdbaarheidsdatum verlopen is of de verpakking kapot is. Scheur de verpakking aan de rand bij de gekartelde randjes open. Gebruik geen schaar of andere scherpe objecten. Dit kan het condoom dusdanig beschadigen waardoor je uiteindelijk nog steeds een risico loopt op zwangerschap of SOA's.

Stap 2.1 - Wingman Condoom omdoen

Na het openen van de verpakking pak je de Wingman voorzichtig bij zijn vleugels vast. Houdt het logo op de vleugels naar boven, plaats de Wingman op de eikel van de stijve penis en duw beide vleugels tegelijk naar de basis van de penis. Dit kan je met 1 of 2 handen doen. Verwijder de vleugels en VEEL PLEZIER!

Door het logo op de vleugels kun je eenvoudig zien en voelen wat de bovenkant van het Wingman condoom is, zelfs in het donker. Het tuutje zit onder een vleugel gevouwen, waardoor deze automatisch luchtdicht is en voldoende ruimte geeft. Gedurende het omdoen van het condoom raak je het latex niet aan, waardoor scheuren door hand- of nagelcontact wordt vermeden.

Stap 2.2 - Traditioneel condoom omdoen

Wanneer je de verpakking geopend hebt, pak je het condoom eruit en kijk je wat de bovenkant van het condoom is. Dit doe je door in het tuutje te blazen en te kijken of het condoom kan afrollen. Doe dit voordat je met het condoom de penis raakt. Als je het condoom verkeerd om gebruikt, kan je het niet afrollen. Je zult dan een nieuw condoom moeten gebruiken aangezien de buitenkant van het condoom mogelijk in aanraking is geweest met voorvocht. Zorg dat de penis volledig stijf is als je het condoom gaat omdoen. Plaats het condoom op de eikel en knijp het topje van het condoom dicht zodat er geen lucht in zit en er voldoende ruimte overblijft voor het sperma. Als je dit niet doet, kan het sperma bij het klaarkomen nergens heen en heb je kans dat het condoom scheurt. Rol het condoom voorzichtig naar beneden naar de basis van de penis. Nu ben je eindelijk klaar, VEEL PLEZIER!

Stap 3 - Het condoom verwijderen

Je trekt de penis terug voordat deze slap wordt, anders loop je het gevaar dat het condoom afrolt of dat er sperma uitlekt. Verwijder het condoom voorzichtig en gooi het samen met de verpakking en de vleugels in de prullenbak, niet in de toilet.

Veiligheidsregels voor alle condooms

  • Condooms zijn voor eenmaliggebruik.
  • Gebruik een nieuw condoom wanneer je wisselt tussen verschillende posities.
  • Gebruik een nieuw condoom wanneer je wisselt tussen orale-, vaginale- of anale seks.
  • Bewaar condooms op een koele en droge plaats, buiten direct zonlicht.
  • Gebruik een glijmiddel speciaal gemaakt voor gebruik met condooms.
  • Zorg voor een volledige erectie bij het aanbrengen van een condoom